Visual Novel Maker låter dig skapa dina egna interaktiva historier

Visual Novel Maker låter dig skapa dina egna interaktiva historier

Om du har ambitionen att skapa nästa Dream Daddy eller Hatoful Boyfriend men inte vet hur du ska komma igång har vi goda nyheter för dig. Visual Novel Maker är ett nytt utvecklarverktyg speciellt utformat för att skapa, tja, visual novels, och det finns nu tillgängligt på Steam.

Det är skapat av utvecklarna Degica som också ligger bakom det omåttligt populära RPG Maker och likt det programmet så är meningen att Visual Novel Maker ska vara så enkelt som möjligt att använda, både för nybörjare och veteraner. Verktyget har ett drag-and-drop-interface som gör det lätt att skapa sina egna interaktiva historier utan att vara för tekniskt begåvad, även om det också innehåller mer avancerade verktyg för den kunnige.

Det enda problemet är möjligen prislappen som ligger på runt 500 kronor, även om spelet till en början säljs med 15% rabatt. Tidiga recensioner på Steam har även varit något mixade, så håll kanske i pengarna om du inte är helt säker. Det kan också vara värt att kolla in gratisalternativet Ren’Py som inte är lika nybörjarvänligt men det kostar åtminstone inte pengar och har dessutom en hyfsat stor community om du behöver tips och hjälp.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts