Vilken blir nästa mob i Minecraft? DU väljer!

Vilken blir nästa mob i Minecraft? DU väljer!

När det vankas nya uppdateringar till Minecraft är det första jag tittar efter alltid om några nya mobs dykt upp. Dels för att jag uppskattar spelets blockiga karaktärsdesign, dels för att nya mobs ofta innebär nya spelmöjligheter och craftable föremål, men mest för att jag älskar att återvända till en gammal värld och ge mig ut på äventyr för att hitta de nya varelserna.

Till min glädje har Mojang annonserat att en ny mob snart kommer att dyka upp men de en twist i rockärmen. Den här gången vill de nämligen att allmänheten själva ska välja vad för mob de vill se härnäst i spelet – och i förlängningen vill se på all kommande merchandise de oundvikligen kommer att köpa.

Valet står mellan fyra mobs som introduceras av Jens Bergensten i den här videon som påminner lite om “En ska bort”-sketcherna i Fem Myror. Eftersom vi ännu inte vet mer om de olika alternativen har jag tagit mig friheten att namnge dem baserat på illustrationerna som Jeb visar upp.

  • A – Demogorgonen från Stranger Things som äter en salt pinne
  • B – Stingrockan
  • C – Den självbelåtna chibi-krokodilen
  • D – Den obyggda Ikea-möbeln… med hjälm

Om mina gissningar stämmer får vi veta nästa vecka när Mojang kommer att släppa mer information om varje mob.

Själva valet kommer att ske i samband med årets Minecon-event, kallat Minecon Earth, som startar den 18e november. Moben med flest röster kommer att adderas till spelet medan de övriga tre kommer att förpassas till de sälla jaktmarkerna för alltid. Tills de moddas in av fans, det vill säga.

Vote a new Mob into Minecraft during MINECON Earth!

On November 18th, you’ll have the chance to vote a new mob into Minecraft! During the MINECON Earth livestream, voting will be open to choose one of these four new mobs to be permanently added to the game – but make sure you vote, because the other three will be gone forever!

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts