Torchlight-utvecklarna Runic Games stängs ner

Torchlight-utvecklarna Runic Games stängs ner

Igår kunde ni läsa om att Motiga, utvecklarna bakom Gigantic, stängs ner av ägarna Perfect World. Det spekulerades då om att Motiga inte var de enda som skulle drabbas av Perfect Worlds omstruktureringar, och bland annat hintade Motigas vd Chris Chung om att utvecklarna Runic Games också låg i farozonen då Perfect World har ägt en majoritet av studion sedan 2010.

Detta har nu visat sig stämma, då Perfect World har stängt ner studion som främst är kända för att ligga bakom Torchlight-serien och actionäventyret Hob. I ett blogginlägg bekräftar Runics Marsh Lefler att gårdagen var studions sista dag och ber även folk att höra av sig till jobs@runicgames.com om de vill anställa någon av de nu arbetslösa medarbetarna.

De tråkiga nyheterna till trots påpekar Lefler samtidigt att deras multiplayer-tjänster och community kommer att fortsätta trots att studions lysen släcks. Han uppmanar också fans att de inte bara ska vara ledsna.

– För er som älskar Torchlight-serien så kommer det nyheter snart. […] Ni har inte hört det sista från oss.

Avslutningsvis vill vi dela med oss av den här Twitter-tråden från Runics grundare Travis Baldree där han delar med sig av diverse trivia om studion och dess spel. Bland annat berättar han om hur de vid ett tillfälle nästan blev uppköpta av Peggle-utvecklarna Popcap och att Torchlight II till en början skulle blivit ett MMO. Läs och njut.

Travis Baldree on Twitter

1/?] In celebration of 9 years of @RunicGames – a bunch of Runic trivia….

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts