THQ Nordic har köpt Biomutant-utvecklarna Experiment 101

THQ Nordic har köpt Biomutant-utvecklarna Experiment 101

I samband med Gamescom-mässan i slutet av sommaren avslöjades Biomutant, ett actionrollspel i en öppen värld som beskrivs som en “kung-fu-fabel” och utvecklas av den relativt nygrundade Stockholmsstudion Experiment 101 med den före detta Avalanche Studios-mannen Stefan Ljungqvist i spetsen. Spelet verkar lite oputsat men sitter på tonvis av potential, något utgivarna THQ Nordic nu också verkar ha insett.

Via Gamesindustry.biz får vi nämligen reda på att THQ Nordic köpt både Experiment 101 och de kompletta rättigheterna till Biomutant som varumärke, vilket gör Experiment 101 till den fjärde svenska studion i THQ Nordics ägo efter Mirage Games Studios, Foxgloves Studios och Pieces Interactive. Utgivaren äger också de tyska studiorna Grimlore Games och Black Forest Games, tillsammans med Arizona-baserade Rainbow Studios.

Här är den gamla premiärtrailern för Biomutant.

BioMutant Announcement Trailer (from ex-Just Cause Devs)

Meet BioMutant, the new open-world action RPG from ex-Just Cause and Mad Max developers that lets you mutate your hero on the fly. Watch more game and entertainment trailers here! https://www.youtube.com/watch?v=7FSWdZQYpJQ&list=PLraFbwCoisJAvwhU-EjfZNFqj5jlAk8hk Subscribe to IGN for more! http://www.youtube.com/user/IGNentertainment?sub_confirmation=1 ——————————­—- Follow IGN for more!

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts