Telltale Games har sagt upp en fjärdedel av sin personal

Telltale Games har sagt upp en fjärdedel av sin personal

Jag vill inte låta alltför cynisk nu, men jag har länge anat att det här skulle hända. Telltale Games har pumpat ut spel i en takt som inte kan beskrivas som något annat än ohållbar, samtidigt som den underliggande tekniken blivit mer och mer föråldrad och problematisk. Förr eller senare var bubblan tvungen att spricka, och mycket riktigt har vi nu nåtts av beklagliga besked från den kaliforniska äventyrsfabriken. Enligt Gamesindustry har hela 90 av studions drygt 400 anställda sagts upp.

Enligt Telltale Games “borde” inte det här påverka redan utannonserade projekt (så sent som i somras avslöjade man nya säsonger av The Wolf Among Us, Batman och The Walking Dead) men omstruktureringen kommer leda till “färre, bättre spel med ett mindre team”. Man kommer också flytta över utvecklingen till “mer bevisad teknik som kan snabba upp innovationen i studions kärnprodukter, samtidigt som man samarbetar med nya partners för att ta spelen till nya marknader”.

Vi antar, och hoppas, att det här äntligen medför en ny grafikmotor för Telltale Games spel. Studion gör också sitt bästa för att hjälpa de uppsagda att hitta nya arbetsplatser, och vi på PC Gamer hoppas att de drabbade landar på fötterna och finner nya jobb så snabbt som möjligt.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts