Nästa Beamdog-remaster är Neverwinter Nights!

Nästa Beamdog-remaster är Neverwinter Nights!

Nej, kanadensiska studion Beamdog håller inte på med att utveckla ett nytt Planescape-spel.

Vad de håller på med, däremot, är att utveckla en Enhanced Edition-utgåva av det klassiska Bioware-rollspelet Neverwinter Nights från sommaren 2002. Beamdog har tidigare gett oss nyversioner av både Baldur’s Gate och Baldur’s Gate 2 (och nu senast Planescape: Torment) så man kan lugnt påstå att de har vanan inne vid det här laget, även om Neverwinter Nights bygger på Aurora-motorn och inte Infinity Engine.

– Vi har förbättrat grafiken så att spelet ser bra ut på moderna 4K-skärmar, användargränssnittets storlek justeras baserat på den valda upplösningen, och vi har lagt till post-processing-effekter som gör det visuella skarpare och renare, berättar Beamdog för våra engelska kollegor. Sparfiler, moduler och moddar för det ursprungliga Neverwinter Nights kommer också fungera i Enhanced Edition.

Men information väntas ikväll under en presentation via Twitch klockan 21:00 svensk tid, så vi lär få gott om anledningar att återkomma till ärendet. Här är en teasertrailer för Neverwinter Nights: Enhanced Edition.

Neverwinter Nights: Enhanced Edition Coming Soon

Return to the Forgotten Realms in this bestselling Dungeons & Dragons roleplaying game. Combines all the content of Neverwinter Nights Diamond Edition with all-new enhanced features! Find out more at nwn.beamdog.com!

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts