Moddare har återskapat The Witcher-prologen i The Witcher 3-motorn

Moddare har återskapat The Witcher-prologen i The Witcher 3-motorn

Polska studion CD Projekt Red har lämnat den hyllade rollspelssagan The Witcher bakom sig, i alla fall tillfälligt. Därmed kan vi nog anta att vi inte kommer få vare sig uppföljare eller nyversioner de närmaste åren, inte minst av originalet från 2007 som byggdes på Biowares Aurora-motor och därför inte ens gick att porta ordentligt till konsoler utan att mer eller mindre programmera om spelet från grunden.

Men om du vill spela om prologen i The Witcher med grafiken från The Witcher 3 kan du numera göra det: det är bara att peka webbläsaren till Nexus och ladda ner Witcher 1 Prologue Remastered (du måste dock avinstallera alla tidigare The Witcher 3-moddar för att den ska fungera). Om du inte orkar spela på egen hand kan du även se den drygt 50 minuter långa genomspelningen av modden här nedan, tillsammans med en trailer.

Och innan du frågar: nej, det finns inga planer på att återskapa hela The Witcher i The Witcher 3-motorn, då utvecklarna skulle behöva bättre moddverktyg för det.

Witcher 1 Prologue Remastered “trailer”

Witcher 1 Prologue Remastered at The Witcher 3 Nexus – Mods and community

Missed the Anniversary but, didn’t want to rush. Hope you guys enjoy! All scenes (except for the obvious video ones) were made entirely by using the w2scene encoder and the Storyboard UI (SBUI) (extra editing by hand to the generated .yml in notepad++ for every single scene and additional mod editor editing for a handful of scenes).

Witcher 1 Prologue Remastered – full gameplay (witcher 3 mod)

Fantastic mod that allows you to replay the prologue of one of my favourite games ever on a modern engine, thanks to everyone who made this!! DOWNLOAD https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/2767/?

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts