Minecon Earth är över – här är allt vi lärde oss

Minecon Earth är över – här är allt vi lärde oss

Årets Minecon gick av stapeln igår och istället för att, som vanligt, utspela sig i den fysiska världen valde Mojang att genomföra en livestream. Som vanligt var det en salig blandning av kändisar, höga produktionsvärden och saftiga avslöjanden. Programledare var skådespelaren Will Arnett och bland annat dök över Supergirl-stjärnan Melissa Benoist upp på ett hörn.

Deras stjärnglans till trots bryr vi oss givetvis mer om de nyheter vi Minecraft-spelare har att se fram emot. Först och främst fick tittarna som bekant rösta fram en ny mob och vinnande ur striden gick Mob B, också känd som The Monster of the Night Skies. Den här rackaren liknar en flygande stingrocka och beskrivs så här av Jens Bergensten:

– Det här stingrocke-liknande monstret är en flygande varelse som spawnar vid höga höjder. Den lockas till spelare som inte har sovit på flera dagar och attackerar i grupper.

Den här fasansfulla saken kommer i sin tur att dyka upp i nästa stora uppdatering, kallas Update Aquatic. Som namnet antyder är den uppdateringen fokuserad på Minecrafts hav, som fram tills nu varit relativt förbisedda. Dels kommer man nu kunna stöta på delfiner och nya sorters fiskar, samt sänkta vrak som kan länsas på skatter. För att spelare ska kunna försvara sig under ytan kan de nu crafta en treudd som även kan enchantas för att ge det unika färdigheter, såsom att återvända när det kastas.

The Update Aquatic Is Coming To Minecraft Spring 2018!

Jens announces the Update Aquatic is coming to Minecraft, and with it a whole array of nautical wonders! Prepare yourself for beautiful coral reefs with kelp and fish. Hitch a ride on a bubble column or go exploring in long-lost shipwrecks on the ocean floor.

Mojang annonserade också att Super Duper Graphics Pack kommer att släppas nästa år. Tanken var att den här uppdateringen, som i princip är en officiell HD-texturmod, skulle släppas redan i år men teamet har valt att skjuta fram det, men för att be om ursäkt satte de samman en liten musikal där Melissa Benoist visade upp sina moves.

The Super Duper Minecraft Musical!

The Super Duper Graphics Pack is coming to Minecraft next year, but for now we’ve made this Super Duper Musical for you and your wolf bud to enjoy! Sing along to this catchy song and dance it out with Super star Melissa Benoist! Subscribe to TeamMojang for more videos or visit minecraft.net for the latest Minecraft news.

I övrigt annonserades att Nintendo Switch kommer att få stöd för cross platform play nästa år, samt att Mojangs nya server-partner The Hive kommer att släppa det nya minispelet Death Run senare i år. För en fullständig lista av nyheter, kolla in Mojangs blogg.

Vill du se hela livestreamen finns den även arkiverad här:

MINECON Earth 2017 Livestream

MINECON Earth is here! The ultimate Minecraft liveshow, beamed to every corner of the globe! Watch for major new announcements, vote on new mobs and join in the ‘crafty fun wherever you are!

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts