Maffig vlogg om System Shock-rebooten visar upp massa nyheter

Maffig vlogg om System Shock-rebooten visar upp massa nyheter

Nightdive Studios håller just nu på att utveckla nyversionen av System Shock som vi hört så mycket om. Mycket har hänt sedan spelet gjorde succé på Kickstarter, bland annat har det skiftat från en relativt rättfram remaster till något mer ambitiöst – mer reboot än remaster – och även spelmotorn har ändrats från Unity till UE4.

För att hålla fans uppdaterade med vad som händer bakom kulisserna har Nightdive släppt en rejäl uppdateringsvlogg där de visar upp spelets mer moderna look. Har du nio minuter till övers kan du ju kolla in den här:

System Shock Reboot – Backer Update – November 2017

We’re going to try something new (for us) and show A LOT of what we’re working on… even stuff that’s a work in progress. We appreciate everyone’s patience with us as we find the best way to reveal things we’re working on. If folks like this format, we’ll try to do more of these in the future.

Jämför den där moderna sci-fi/skräck-känslan med den betydligt mer retro-atmosfäriska estetiken från de tidigare Kickstarter-videorna så blir det tydligt hur mycket spelet har förändrats det senaste året. Bland annat tycker jag att fienderna känns rejält mycket läskigare nu och man kan verkligen se Dead Space-inspirationen i både monster och miljödesign. Vi får också se tidiga tester av ett system som låter spelaren göra fullständigt mos av fiender så att de exploderar i tusen, slamsiga bitar.

Nightdive använder även den senaste publika Kickstarter-uppdateringen för att prata om var de befinner sig i utvecklingen. För tillfället arbetar de med att färdigställa en vertical slice av spelet, som ännu inte är i närheten av något släppdatum. Utveckligen är fortfarande i ett tidigt skede så än dröjer det innan du kan möta Shodan igen.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts