Lucasfilm uttalar sig om de pågående Star Wars: Battlefront 2-kontroverserna

Lucasfilm uttalar sig om de pågående Star Wars: Battlefront 2-kontroverserna

I fredags, i samband med lanseringen av Star Wars: Battlefront 2, valde Electronic Arts att hastigt och relativt lustigt ta bort de hårt kritiserade mikrotransaktionerna från spelet helt och hållet. De kommer dock återkomma i framtiden, men enbart efter att man “genomfört förändringar”. Vad nu det betyder.

Det räcker förmodligen inte med att man sänker prislapparna på hjältarna än en gång för att rädda den här situationen, och nu har även en talesman för Disney-ägda Lucasfilm uttalat sig om det hela för Washington Post.

– Star Wars har alltid handlat om fansen, och oavsett om det handlar om Battlefront eller någon annan Star Wars-upplevelse så kommer fansen först. Därför stöder vi Electronic Arts i deras beslut att tillfälligt ta bort mikrotransaktionerna ur spelet för att ta itu med fansens oro.

Enligt Washington Post uttryckte Jimmy Pitaro, ordförande för Disneys konsumentprodukter och divisionen för interaktiv media, “oro” för Electronic Arts blott några timmar innan mikrotransaktionerna togs bort. Samtalet ska ha handlat om att “uttrycka Disney-chefernas missnöje över hur ilskan reflekterades på deras aktade varumärke”. Ligger det något bakom ryktena att Electronic Arts kan gå miste om Star Wars-rättigheterna, tro?

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts