Housemarque slutar utveckla arkadspel

Housemarque slutar utveckla arkadspel

Det är mycket snack om den “förändrade spelmarknaden” just nu. Electronic Arts motiverade sin nedläggning av Dead Space-studion Visceral Games med att hävda att linjära enspelaräventyr inte längre säljer, trots att de i själv verket gör det, bara inte till den absurda vinstdrivande grad som Electronic Arts väntar sig av alla sina projekt (upplever jag det som personligen, i alla fall).

Med andra ord borde det finnas gott om plats för indiestudior på marknaden, som Hellblade-utvecklarna Ninja Theory bevisat, såtillvida de nöjer sig med att produktionen som helhet går runt och inte särskilt mycket mer. Men uppenbarligen finns det genrer som är för smala till och med för indieproduktioner, och en av dem är de snabba arkadskjutarna som finska Housemarque livnärt sig på under de senaste tjugo åren.

I ett öppet brev till fansen har nämligen Ilari Kuittinen, vd hos Housemarque, levererat de hjärtskärande orden “arkadspelen är döda”. Nex Machina, studions senaste alster på pc:n, belönades med hela 85 procent i vår recension, men det sålde ändå på tok för lite för att Housemarque ska våga fortsätta verka i den här genren. Nu är det dags att gå vidare, även om arkadspelen alltid kommer ha “en speciell plats” i Housemarques hjärta.

– Angående våra nästa projekt så kommer vi utforska något helt annat än det ni kunnat förvänta er av oss hittills, men vi tror att detta kommer leda till skapandet av ännu mer engagerande spelupplevelser. Våra kärnvärderingar förblir desamma – spelmekanik först, med förstklassigt utförande. Vi är väldigt uppspelta inför våra nya projekt, och ser fram emot att avtäcka det första spelet i denna nya era för Housemarque.

Som avskedspresent till genren som gjorde dem stora har Housermarque och Ari Pulkkinen gjort en muskivdeo till låten “Let Me Save You ” från Nex Machina-soundtracket.

Ari Pulkkinen – Let Me Save You (Feat Sami ‘Haxx’ Hakala)

Nex Machina Soundtrack http://www.nexmachinasoundtrack.com Published by AriTunes Records On Spotify: https://open.spotify.com/album/35BhmU… On iTunes: https://itun.es/fi/yZOBkb #nexmachina @aripulkkinen @housemarque Performers: Sami ‘Haxu’ Hakala, Ari Pulkkinen, Tuomas Malkki & Mikael Haveri Video by: Jarno Elonen & New Dawn Oy Special thanks to AllRight Europe Oy for the motorcycle gear.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts