Högpresterande wifi-router med Killer-prioriterad motor

Högpresterande wifi-router med Killer-prioriterad motor

WRT32X är från grunden byggd för att optimera spelprestanda och minska latensen och ping, framförallt när Killer-baserade system används.

Linksys är sedan läge bland annat kända för sina högpresterande traditionella routrar men har nu med nya WRT32X tagit fram en grym gamingrouter, optimerad för enheter som använder Killer-baserade nätverk – såväl trådlösa som kabelbaserade. Den mattsvarta enheten kommer med totalt fyra externa MU-MIMO-baserade antenner för en teoretisk maximal hastighet på 3200 Mbps. Vi nådde under våra tester upp i nästan 750 Mbps över 5 GHz-bandet, och 230 Mbps över 2,4 GHz-bandet. Till detta finns även fyra Lan- och en Wan-port vilka även de gav en hög genomströmning på över 900 Mbps, något som ger dig gott om anslutningsalternativ.

En intressant lösning är att routern förutom den mer standardiserade USB3-porten även har en extremt snabb eSATA-port, vilken det faktiskt fungerar riktigt bra att lagra spelsekvenser på men så klart även fungerar perfekt som en central lagringsplats. I övrigt finner vi en snabb dubbelkärnig processor på 1,8 GHz och ett av de mest lättanvända men ändå kraftfulla gränssnitt vi använt. En annan lösning vi verkligen uppskattar är att Linksys enhet automatiskt uppdaterar sin firmware när en nyare finns tillgänglig vilket sparar tid och bekymmer för dig som användare.

För att verkligen kontrollera den utlovade prestandavinsten med WRT32X så satte vi upp ett par olika system; två baserade på Killer-nätverksklienter och två med alternativa lösningar. Dessutom körde vi samma tester genom en standardiserad router – och resultaten talade verkligen för sig själva. Med Killer-baserade enheter hela vägen hade vi i snitt 92 procent bättre respons jämfört med standardroutern. Samma konfiguration visade att även inom WRT32X så var skillnaden i snitt 73 procent bättre respons mellan Killer-nätverk kontra icke-Killer-nätverk. Detta visar både att enheten är snabb i sig, men framförallt att den håller vad den lovar. Sitter du på en dator med Killer-baserat nätverkskort idag så är detta ett givet val.

93 %

Router

Linksys WRT32X AC3200

Ca 3 490:-

linksys.com

WIFI-HASTIGHET: AC3200 / WIFI-BAND: 2,4 + 5 GHz / ETHERNETPORTAR: 1st Wan + 4st Lan / ÖVRIGA PORTAR: 1st USB3 + 1st eSATA / ANTENNER: 4st externa / CPU: 1,8GHz / VPN-STÖD: PPTP + IPSec pass-through / MÅTT (L x B x H): 45,87 x 193,80 x 51,82 mm / SÄKERHET: WPA2 + 128 bit AES

About The Author

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Related posts