Grand Theft Auto 5 är det största spelet någonsin i USA

Grand Theft Auto 5 är det största spelet någonsin i USA

Det finns stora spel och så finns det Grand Theft Auto 5. Sedan den ursprungliga lanseringen hösten 2013 till Playstation 3 och Xbox 360 har spelet också hunnit släppas till Playstation 4 och Xbox One, samt – givetvis – pc:n. På Steam tar man fortfarande fullpris för spelet (även om det fått en och annan rea under årens lopp) och varför inte liksom, det säljer bevisligen fortfarande mer än tillräckligt, mycket tack vare den oerhört populära onlinekomponenten GTA Online. Nu har Rockstars kassako slagit nya rekord.

I en kvartalsrapport av Take-Two kan vi läsa att Grand Theft Auto 5 numera är det största spelet någonsin i USA enligt officiell statistisk från NPD. Spelet har sålt över 85 miljoner exemplar, den fysiska och digitala försäljningen inräknad över alla format, och det toppar även listan sett till rena intäkter. En ny uppdatering till GTA Online släpptes så sent som igår (du kan läsa mer om den här, inklusive det nya spelläget dogfight med flygplan) så det verkar som att siffrorna fortfarande kommer putsas ganska rejält.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts