Gigantic-utvecklarna Motiga stängs ner

Gigantic-utvecklarna Motiga stängs ner

I somras smög ett litet spel kallat för Gigantic ut på den redan överfulla hjälteskjutarmarknaden (den blev liksom mättad i samma ögonblick som Overwatch släpptes). Här hos PC Gamer recenserade Tobias Garsten spelet, och delade ut det ytterst respektingivande betyget 79 procent tillsammans med omdömet “Gigantic sticker ut tack vare ångestfri action utan paus, men utanför striderna brister infrastrukturen”.

Trots det goda hantverket har vi nu ändå nåtts av nyheterna att Gigantic-utvecklarna Motiga har stängts ner. De var på ruinens brant redan i början av 2016, men räddades tillfälligt av de nya ägarna Perfect World som nu alltså dragit ur proppen för gott. Detta innebär ändå inte slutet för Gigantic, i alla fall inte ännu, och en handfull av Motigas nästan hundra anställda kommer finnas kvar för att underhålla spelet.

Dessa uppgifter kommer från Motiga-vd:n Chris Chung eftersom Perfect World ännu inte kommenterat ärendet. Enligt Chung sträcker sig dessutom problemen bortom Motiga, och Star Trek Online-studion Cryptic Studios kan också finnas i farozonen, tillsammans med Hob-utvecklarna Runic Games (som Perfect World äger en majoritet av sedan 2010). Vi på PC Gamer hoppas att de drabbade hittar nya arbetsplatser så fort som möjligt.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts