Forza Horizon-utvecklarna rekryterar open world-experter

Forza Horizon-utvecklarna rekryterar open world-experter

I början av det här året nåddes vi av nyheterna att Forza Horizon-utvecklarna Playground Games expanderar rejält. Trots de intima kopplingarna med Microsoft är studion ändå självständig, och man planerar öppna en andra studio som kommer fokusera på ett actionrollspel med en “öppen värld”. Eftersom Playground Games själva saknar den här typen av expertis har man tagit emot ansökningar från utomstående, och nu har vi fått reda på att man lyckats locka till sig en rad intressanta namn.

Enligt Gamesindustry.biz förstärks den nya studion av den före detta Star Wars: Battlefront 2-producenten Sean Eyestone, som innan sin stint hos Dice jobbade tio år hos Kojima Productions med bland annat Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain. Sedan tidigare har den nya studion också rekryterat chefsdesignern Will Kennedy (jobbade med Grand Theft Auto 5 hos Rockstar North) och stridsdesignern Juan Fernandez di Simon (senior designer hos Ninja Theory under utvecklingen av Hellblade: Senua’s Sacrifice).

Den nya Playground Games-studion kommer bestå av drygt 200 anställda, och man säkrade alldeles nyligen det nya kontoret som man kommer flytta in i under början av 2018.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts