Electronic Arts köper Respawn Entertainment

Electronic Arts köper Respawn Entertainment

Blott några veckor efter att Electronic Arts lagt ner Dead Space-utvecklarna Visceral Games har man avslöjat att man kommer köpa Titanfall-utvecklarna Respawn Entetainment för 400 miljoner dollar. Dessa nyheter når oss via Venturebeat, och samtidigt får vi reda på att ett nytt spel i Titanfall-serien är under utveckling och att studions sedan tidigare kända Star Wars-spel fortfarande också är på gång.

Respawn Entertainment grundades våren 2010 av Vince Zampella och Jason West, duon som även grundade Call of Duty-studion Infinity Ward tillsammans med Grand Collier under 2002. Electronic Arts var grundligt involverade i Respawn Entertainment redan från början (Respawen ingick i Electronic Arts partnerprogram) och utöver de två ovan nämnda spelen arbetar studion även med ett orelaterat VR-spel för Oculus Rift.

Electronic Arts köp av Respawn Entertaiment kommer officiellt genomföras vid årets slut.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts