Disney stänger ner Marvel Heroes

Disney stänger ner Marvel Heroes

“Urk” säger jag. Urk! Hösten 2017 har inte varit nådig mot spelbranschen: Dead Space-utvecklarna Visceral Games har lagts ner av Electronic Arts, och både Gigantic-studion Motiga och Torchlight-skaparna Runic Games har stängts (eller åtminstone kraftigt bantats ner i fallet Motiga) av Perfect World. Därtill har äventyrsfabriken Telltale Games sagt upp 90 av sina drygt 400 anställda, och Nex Machina-utvecklarna Housemarque känner sig tvingade att backa bort från arkadspelen.

Nu har hösten skördat ännu ett offer: via Kotaku har vi fått reda på att Disney “avslutat samarbetet” med Gazillion Entertainment, studion som sedan 2013 drivit det Diablo-doftande MMO-spelet Marvel Heroes som så sent som i januari fick sin “största uppdatering någonsin”. Marvel Heroes kommer därför stängas ner inom kort, även om vi i skrivande stund inte vet när. Tidigare i år släpptes även portningar av Marvel Heroes till konsol.

Vad allt det här betyder för Gazillion Entertainment är oklart, men enligt en nuvarande och en före detta anställd har studion sagt att flera personer som jobbat med Marvel Heroes ombetts att “inte komma till kontoret” den här veckan, och under den senaste månaden har man även slutat prata om Marvel Hereos med fansen, och missat flera veckouppdateringar. Vi lär få alla anledningar att återkomma till ärendet när vi vet mer om Gazillion Entertainments och Marvel Heroes framtid.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts