Det verkar som att Beamdog utvecklar ett nytt Planescape-spel

Det verkar som att Beamdog utvecklar ett nytt Planescape-spel

Så här är det, pojkar och flickor: Planescape: Torment var, är och kommer förmodligen alltid vara ett av världens bästa spel. Visst har tekniken marscherat framåt med stormsteg sedan originalutgåvan av Black Isles klassiker släpptes 1999, men nyversionen från i våras visade att själva speldesignen är lika unik idag som den var då, så även berättelsen, så om man bara är beredd på att läsa en jäkla massa dialog är Planecape: Torment fortfarande obligatoriskt att uppleva för alla som någonsin diskuterat historieberättande i spel.

I februari släpptes även den själsliga och enligt Joakim Kilman smått fantastiska uppföljaren Torment: Tides of Numenera, ett spel som jag faktiskt inte ens provat ännu (och jag skäms ganska rejält över det). Men en stor del av det ursprungliga Planescape: Torments charm var ändå själva spelvärlden och dess filosofiska koncept, och eftersom den baserades på den numera nedlagda Dungeons & Dragons-kampanjen Planescape har en direkt uppföljare aldrig känts trolig. Fram tills precis nu, det vill säga.

I en relativt ny dokumentär om Beamdog, den kanadensiska studion som gav oss nyutgåvan av Planescape: Torment, dyker nämligen en bit misstänksam concept art upp (2:37 in i klippet). Den föreställer en kvinnlig karaktär i Planescape-stil som poserar intill ordet “fated”, namnet på en av fraktionerna i Planescape, ett gäng som tror på makt över allt annat och att den starke har rätt att ta vad den vill. Dessutom är konceptbilden i fråga arkiverad i en mapp med namnet Planescape Unraveled. Låt spekulationerna börja!

Här är Storyhives dokumentär om Beamdog.

Next Level – S01E04 – Beamdog

Beamdog was started in 2009 by former Bioware employees, including an original founder. They adapted games to mobile platforms and some say Beamdog even has the makings of a BioWare 2.0. Let’s explore why that might be. ——————————————————————————— TELUS STORYHIVE supports compelling, original stories told by filmmakers from BC and Alberta by providing production funding, training and exposure to new audiences.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts