Det kommer hela tre nya IL-2: Sturmovik-spel!

Det kommer hela tre nya IL-2: Sturmovik-spel!

Ett av mina finaste LAN-minnen är när jag och en kompis fick för oss att spela IL-2 Sturmovik i co-op i samband med lanseringen av originalspelet 2001. Kompisen flög medan jag bemannade kanontornet, och när vi väl flugit en kvart för att nå fram till stridigheterna så lät jag maskingevärspipan sköta kommunikationen. Hyfsat omedelbar sköt jag dock sönder vår egen bakvinge, och vi störtade mot marken till tonerna av hysteriska skratt.

IL-2 Sturmovik återkom på bred front i IL-2: Sturmovik: Battle of Stalingrad från hösten 2013, och det tycks ha gått riktigt hyfsat för ryska utvecklarna 1C Company sedan dess. Nu har man nämligen avslöjat att hela tre nya titlar i serien under utveckling, utöver redan kända IL-2: Sturmovik: Battle Of Kuban som fortfarande planeras släppas innan årsskiftet (på bilden ovan).

Först ut av den nya trion är IL-2 Sturmovik: Battle of Bodenplatte, en rak fortsättning på föregångaren med Andra världskrigsdueller i skyarna ovanför Tyskland, Belgien och Nederländerna kring årsskiftet 1944-45. Battle of Bodenplatte kommer också introducera det första jetflygplanet någonsin i IL-2-serien.

Vidare har vi IL-2 Stumovik: Flying Circus – Volume 1 som tar oss till Första världskriget i form av en nyversion av klassiska Rise of Flight, inklusive 10 flygplan och franska himlavalv. Slutligen får vi även IL-2 Sturmovik: Tank Crew – Clash at Prokhorovka, ett spel som inte alls handlar om flygplan, utan om pansarvagnskörande i trakterna kring och i de ryska städerna och byarna Kursk, Prokhorovka och Belgorod.

Battle of Bodenplatte släpps som early access nästa vår, medan förhandsbokningar av Flying Circus – Volume 1 och Tank Crew – Clash at Prokhorovka blir tillgängliga någon gång under den första halvan av 2018.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts