Det har släppts över 6000 spel på Steam i år

Det har släppts över 6000 spel på Steam i år

I juni stängde Valve det fem år gamla och hårt kritiserade community-drivna programmet Steam Greenlight. Man ersatte det med Steam Direct, ett system som gör att spel inte längre kräver fansens godkännande för att publiceras på Steam. Istället behöver utvecklarna och/eller utgivarna enbart betala 100 dollar direkt till Valve.

Föga förvånande har det hela lett till att det släpps fler spel på Steam än någonsin tidigare, men det är ändå svårt att ta in exakt hur många titlar det rör sig om. Ändamålet till ära har Daniel Ahmad, spelvetare på Twitter, snickrat ihop ett snärtigt litet diagram som visar på att nästan 6000 spel släppts till Steam hittills under 2017.

Detta är nästan lika många spel som släpptes till Steam mellan 2005 och 2015. Totalt. Tyvärr har rekordsiffrorna också lett till att den genomsnittliga kvaliteten på Steam rasat rejält (majoriteten av nyheterna verkar bestå av mobilspelsportningar) vilket i sin tur gjort det svårare för de bra spelen att bubbla upp till ytan.

Här är Daniel Ahmads tweet.

Daniel Ahmad on Twitter

A quick update to the number of games released on Steam chart. This is as of early November. Year isn’t over yet and there have already been more than 6,000 games released on Steam this year. That’s almost as many as the number of games released between 2005 and 2015.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts