Decksplash läggs ner och det är vårt fel

Decksplash läggs ner och det är vårt fel

Som ni kunde läsa förra veckan gav Bossa Studios ut sitt nya spel Decksplash gratis i en vecka för att mäta intresset för spelet. I samband med den här provveckan kom också ett ultimatum – om inte minst 100,000 testar spelet under veckans gång så lägger de ner arbetet helt och hållet.

Igår tog testveckan slut och vi har dåliga nyheter. Trots att spelet fick ett positivt mottagande av spelarna var antalet alldeles för litet – drygt 60,000 gav spelet en chans. Bossa har därmed infriat sitt löfte och dödat Decksplash och all dess potential.

I ett meddelande på spelets hemsida skriver utvecklarna om varför de måste ta den här drastiska åtgärden:

– Vi visste att 100k var ett stort mål men det var enda sättet vi kunde vara säkra att spelet var en genomförbar produkt för oss och spelarna i längden. Nu har vi fått vårt svar.

De passar också på att tacka de som deltog i gratisveckan och meddelar samtidigt att de som arbetat på Decksplash nu kommer att flyttas till andra projekt. Bland annat arbetar Bossa Studios nu på MMO:t Worlds Adrift som befinner sig i early access. Vi får hoppas att det möter ett bättre öde än stackars Decksplash. RIP.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts