Dauntless gör sig av med lootlådorna

Dauntless gör sig av med lootlådorna

I slutet av fjolåret avslöjades Dauntless, den nya Monster Hunter-doftande co-op-spelet av de kanadensiska debutanterna Phoenix Labs. Spelet har testats i stängd betaform under det gångna året, och eftersom det kommer bli free-to-play när det är “klart” har man experimenterat med olika ekonomiska modeller, däribland de ack så populära lootlådorna.

Under en diskussionspanel (via våra engelska kollegor) har det emellertid framgått att Phoenix Labs kommer avskaffa lootlådorna, och faktiskt tillåta spelarna att inhandla exakt de saker som de vill ha istället.

– En av de saker som inte tillhört de bästa upplevelserna är vår lootlådebaserade affärsmodell, sade Chris Cleroux, design director hos Phoenix Labs. Vi kommer röra oss bort från det här, mot en modell som påminner mer om Warframe och Path of Exile, där man kommer kunna välja vilka saker man vill köpa istället för att gå igenom “gotcha-box”-metoden. Vi känner att det nya systemet är mer spelarvänligt, och det reflekterar också ett förändrat intresse i communityt.

– Jag vill inte skapa ett spel som folk förväntar sig och är okej med, tillade Jesse Houston, exekutiv producent. Jag vill skapa ett spel där folk ställer sig bakom de val vi gör, tror på oss och tror på att vi fattar våra designbeslut av de rätta anledningarna. Allting jag gör vill jag göra med spelaren i åtanke, och jag vill att spelaren ska känna att vi gör det för dem för att leverera en högkvalitativ upplevelse som de sedan kommer belöna oss för med sina pengar. Jag vill inte bygga ett företag som är känt för att kunna pressa pengar ur spelare eller liknande skit.

Dauntless kommer gå in i öppen beta någon gång efter februari nästa år, och kommer samtidigt sadla om till free-to-play. Tills vidare måste man betala för ett Founder’s Pack (via den officiella hemsidan) för att få vara med och spela, från 40 dollar och uppåt.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts