Belgien vill förbjuda blinda lootlådor i Europa

Belgien vill förbjuda blinda lootlådor i Europa

Vi skriver nådens år 2017 och lootlådorna i AAA-spel har varit ett omdiskuterat ämne hela hösten, i allt från Middle-earth: Shadow of War och Forza Motorsport 7 till Call of Duty: WWII och Need for Speed Payback. Men den allra största boven i dramat måste ändå anses vara Star Wars: Battlefront 2, och den vassa kritiken mot spelet har till och med fått Electronic Arts att dra tillbaka alla mikrotransaktioner från spelet tillfälligt.

Tidigare i höst sade ESRB att de inte anser att blinda lootlådor (det vill säga lådor som man inte vet vad de kommer innehålla på förhand) kunde betraktas som hasardspel, men nu har Belgiens “Gaming Commision” kommit fram till raka motsatsen: blinda lootlådor i spel som Star Wars: Battlefront 2 och Overwatch är hasardspel, och man vill förbjuda dem i hela Europa då man anser att blandningen av “dator- och hasardspelande kan vara skadligt för barns mentala hälsa”.

Som om om inte det här vore nog har Hawaiis statsrepresentant Chris Lee klivit fram för att kalla Star Wars: Battlefront 2 för “ett kasino med Star Wars-tema, designat för att lura barn att spendera pengar”. Under det kommande året kommer Hawaii därför försöka införa antingen förbud mot dylika metoder, eller en undre åldersgräns på 21 år för försäljning av spel med hasardspelsinslag. Du kan se Chris Lees tal i den här videon.

Highlights of the EA predatory behavior announcement

The State of Hawaii announces action to address predatory practices at Electronic Arts and other companies. November, 2017

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts