Battle Royale kommer till Cryteks onlineskjutare Warface

Battle Royale kommer till Cryteks onlineskjutare Warface

Cryteks free-to-play-skjutare Warface är ett spel som hittills verkat i det tysta. I alla fall är det här första gången som jag hört talas om det utan att omedelbart anta att det i själva verket rör sig om Digital Extremes Warframe. Warface släpptes sommaren 2014 på Steam och bjuder på en futuristisk actionupplevelse där man kan delta i “nya uppdrag varje dag” och spela som olika klasser i lagbaserade strider med upp till 16 spelare.

Nu har Crytek utannonserat att man kommer introducera ett helt nytt spelläge med nästa uppdatering. Det heter Battle Royale och är, du gissade det, ett försök att kopiera Playerunknown’s Battlegrounds upplägg, komplett med “spelets största PvP-karta någonsin” där man måste hitta utrustning och hålla sig inom en ständigt minskade zon, i hopp om att bli den allra sista spelaren som står kvar på benen.

Lite problematiskt är dock att spelläget tills vidare enbart tycks ha stöd för 16 spelare (enligt våra engelska kollegor) och det är ju onekligen långt ifrån optimalt om man på allvar vill ge sig på PUBG. Crytek hälsar dock att spelläget bara kommer finnas tillgängligt under en begränsad tid till att börja med för att samla feedback från spelarna, för att sedan återintroduceras på allvar när man genomfört de eventuella förändringarna.

Här är en teasertrailer för Battle Royale-läget till Warface.

Warface – Prepare for a fight!

Soldiers! There have been many battles on Warface battlefields. You have proven that you are fearless warriors prepared for anything. Now it is time for a new challenge. Nothing of this kind has ever been in Warface! Join us in Warface, Crytek’s ever-evolving, free to play first person shooter for PC!

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts