Alla mikrotransaktioner tas tillfälligt bort ur Star Wars: Battlefront 2

Alla mikrotransaktioner tas tillfälligt bort ur Star Wars: Battlefront 2

Idag släpps Star Wars: Battlefront 2 officiellt för alla, men om man betalat för de dyrare utgåvorna av storproduktionen (eller prenumererar på Electronic Arts tjänst Origin Access) har man redan kunnat spela i flera dagar, vilket knappast undgått någon med ens ett flyktigt spelintresse på internet. Lootlådorna i Star Wars: Battlefront 2 kritiserades och justerades redan efter den öppna betan i oktober, och bara för några dagar sedan sänktes kostnaderna för samtliga av spelets upplåsningsbara hjältar med massiva 75 procent.

Men allt det här bleknar jämfört med vad som hänt nu: Electronic Arts har tagit till Twitter för att berätta att man numera tagit bort alla former av mikrotransaktioner ur Star Wars: Battlefront 2 (inte själva lootlådorna, märk väl, bara möjligheten att betala riktiga pengar för dem) och de kommer inte återkomma innan man “genomfört förändringar”, vilket förhoppningsvis resulterar i ett mer spelarvänligt spel. Här är det kompletta meddelandet från Oskar Gabrielson, general manager hos svenska utvecklarna Dice.

EAStarWars on Twitter

Today, we turned off in-game purchases for #StarWarsBattlefrontII. The game is built on your input, and it will continue to evolve and grow. Read the full update: https://t.co/asGASaYXVp

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts