Vilken svårighetsgrad ska du välja i The Evil Within 2?

Vilken svårighetsgrad ska du välja i The Evil Within 2?

Fredagen den 13e har kommit och gått, vilket innebär att The Evil Within 2 har släppts lös, redo att terrorisera skräckfans världen över. Men innan du kopplar upp dig till STEM-systemet och besöker Union för att hitta din dotter Lily som hålls kidnappad av Mobius måste du välja vilken svårighetsgrad du ska ta dig an. Det kan ju vara svårt att veta exakt hur dessa påverkar upplevelsen, speciellt i ett spel som blandar skräck, action och stealth så friskt som detta.

Tur då att utvecklarna Tango Softworks har slängt ihop en liten guide som förklarar skillnaden på spelets olika svårighetsgrader. Till att börja med kan du välja mellan Casual, Survival och Nightmare, och när du klarat spelet en gång tillkommer ytterligare ett val: det brutala Classic-läget.

  • Casual är främst för de som vill fokusera på spelets story hellre än action och resurshantering. Fiender är lättare att döda, det finns mer föremål att plocka på sig och du börjar spelet med Bottle Break, en förmåga som låter dig slita dig från en annan dödlig attack om du har en flaska i fickan.
  • Survival är något svårare, där det finns fler fiender och färre resurser. I det här läget kan du inte förlita dig på att du har tillräckligt med ammo för att skjuta dig förbi alla monster, och kräver en mer metodisk spelstil. Både Casual och Survival erbjuder också aim assist.
  • Nightmare är en blandning av det första spelets Survival och Nightmare-läge och rekommenderas till erfarna spelare som vill ha en mustig utmaning redan vid sin första genomspelning. Här är ammo och föremål extremt sällsynta och fienderna är ännu tuffare. Du kan heller inte välja aim assist.
  • När man klarat spelet en gång låses också Classic upp, och det ska nog erbjuda en rejäl utmaning även för de som gled igenom Nightmare utan problem. I det här läget har du inga autosaves och du tillåts dessutom bara spara spelet manuellt sju gånger. Du får heller inte uppgradera Sebastian eller hans vapen överhuvudtaget, och måste alltså klara hela spelet med din standardarsenal. Jösses.

Ni som spelar The Evil Within 2, vilket läge har ni valt? Ni andra, vilket tycker ni låter mest lockande? Det kan ni diskutera i kommentarerna medan ni väntar på min recension som dyker upp tidigt nästa vecka.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts