Valve uppdaterar klassisk Counter-Strike-karta

Valve uppdaterar klassisk Counter-Strike-karta

Tidigare den här veckan avslöjade Valve att de skulle uppdatera Dust 2, den kanske mest klassiska Counter-Strike-kartan av alla (även om jag själv är partisk till Mansion, eftersom jag spelade den i ungefär ett dygn under mitt allra första LAN-party). Nu har man berättat mer genom en rejäl artikelCounter-Strikes officiella hemsida, och vi får ett helt gäng skärmdumpar med sliders som visar den gamla versionen sida vid sida med den nya.

Valve listar även sina mål med uppdateringen: att förbättra läsbarheten och rörligheten för spelare (inklusive skydd) samt uppgradera grafiken så att den är i linje med moderna kartor. Några konkreta exempel på det här är att skuggorna i tunnlarna numera är ljusare (genom att låta det naturliga ljuset leta sig in genom sprickor i taket) och att man flyttat på bilvrak, för att göra det lättare för spelare att röra sig runt dem och använda dem taktiskt.

Den nya versionen av Dust 2 finns tillgänglig på Counter-Strike: Global Offensives testservar nu, och kommer släppas officiellt när man implementerat förslag baserade på feedback från spelarna, om det behövs. Man är även öppna för gott om förändringar för Dust 2 i framtiden.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts