Sju månader för sent har Resident Evil 7 äntligen nått sitt försäljningsmål

Sju månader för sent har Resident Evil 7 äntligen nått sitt försäljningsmål

I början av året släpptes Capcoms hyllade förstapersonsskräckis Resident Evil 7, ett riktigt vågat genrebyte för en serie som befunnit sig i tredjpersonsactionland ända sedan Resident Evil 4 släpptes 2005. Joakim Kilman recenserade Resident Evil 7 för vår räkning och delade ut det ytterst stabila betyget 85 procent, samtidigt som han utnämnde spelet till ”den bästa och mest gastkramande delen i serien på åratal”.

Även fast spelet sålde rätt bra de första veckorna (eller åtminstone skeppade man gott om exemplar) så lyckades det ändå inte uppfylla Capcoms mål på 4 miljoner sålda exemplar i slutet av mars. Men nu har man tagit till den officiella hemsidan för att berätta att man, äntligen, lyckats nå milstolpen. Och fler sålda exemplar lär det ju bli med tanke på att Resident Evil 7: Gold Edition (inklusive allt dlc) släpps den 12 december.

Det här innebär att Resident Evil 7 numera är det sjätte bäst säljande spelet i serien enligt NeoGAF. Resident Evil 5 toppar listan med 9,5 miljoner sålda exemplar, följt av Resident Evil 6 (8 miljoner), Resident Evil 4 (5,9 miljoner), Resident Evil (5,08 miljoner) och Resident Evil 2 (4,96 miljoner). Hur långt upp på den här listan kommer Resident Evil 7 ännu klättra? 5 miljoner känns långt ifrån omöjligt.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts