Om ordlös kommunikation i Sea of Thieves

Om ordlös kommunikation i Sea of Thieves

Sea of Thieves är ett spel som handlar om interaktionen med andra spelare. Tillsammans med din glada besättning kan du ge dig ut på det stora blå i jakt på skatter, eller försöka plundra andra spelare om du inte riktigt orkar lägga ner energi på att hitta din egen loot. Därför är kommunikation a och o, men hur gör man om man inte vill röstchatta med främlingar som kanske eller kanske inte är fullständiga rövhål?

Utvecklarna Rare tror sig ha funnit ett svar på den här frågan. I en ny video berättar man om det nya kontextkänsliga chattsystemet man just nu håller på att utveckla. Vi pc-spelare kommer ges möjligheten att använda textchatt som i vilket massivt onlinerollspel som helst, men om man vill spela med handkontrollen i soffan ges man tillgång till ett gäng utvalda fraser via Xbox-kontrollens styrkors.

Inget unikt med det, kan tyckas, men som sagt är chattsystemet kontextkänsligt. Detta innebär att man får upp olika fraser som man kan använda beroende på vad man sysslar med för tillfället. Om man tittar på en karta kan man föreslå fädriktningar och om man agerar styrman kan man beodra att resten av besättningen hissar seglen. Det här systemet kommer också sträcka sig till vilka föremål man använder sig av, såsom spadar.

En av de största fördelarna med det här systemet är givetvis att man även bryter ner språkbarriärerna. Alla fraser direktöversätts till spelarens valda språk, så om man vill kan man skramla ihop en verkligt internationell besättning och spamma fraser tills någon gör myteri. Sea of Thieves planeras släppas någon gång i början av nästa år och här är Rares nya video om den ordlösa kommunikationen.

Official Sea of Thieves Behind the Scenes: Non-Verbal Communications

Get an exclusive look at the non-verbal communication system being worked on for Sea of Thieves as Senior Designer Andrew Preston offers an early demo!

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts