Ny dokumentärserie om The Witcher-serien i sex delar!

Ny dokumentärserie om The Witcher-serien i sex delar!

Tidigare idag skrev vi om det allra första The Witcher-spelet som utvecklades hos den polska studion Metropolis under 1997. Det släpptes emellertid aldrig, och påminde mer om Resident Evil än vad vi idag känner som The Witcher. Samtidigt, på den andra sidan av internet, har den före detta Gamespot-profilen Danny O’Dwyer inlett ännu en stor dokumentärserie på den gräsrotsfinansierade Youtube-kanalen Noclip.

Vi har skrivit om Noclip flera gånger tidigare (först i samband med dokumentären om det nya Doom, sedan när serien om Final Fantasy XIV hade färdigställts) och nu är det dags för den efterlängtade och sedan länge utlovade genomgången av The Witcher-trilogin. Dokumentären består av hela sex delar, och i den första berättar CD Projekts medgrundare Marcin Iwińskis om studions allra tidigaste dagar i det socialistiska Polen.

Passa även på att kolla in den enorma Danny O’Dwyer-ledda The Witcher-presentationen från september som ordnades i samband med PAX West i Seattle. Förvisso lär den täcka ungefär samma saker som den nya dokumentärserien, men den är ändå mycket sevärd, om än bara för att få publikens reaktioner på det hela. Här är den första delen av den nya dokumentärserien om The Witcher-trilogin, och resten kommer följa i rask takt.

The Story of CD Projekt – Witcher Documentary

In the opening episode of our six-part series on The Witcher, we talk to Marcin Iwiński about life in socialist Poland, the business of games distribution and the founding of CD Projekt. Our work is 100% crowdfunded.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts