Nu har Playerunknown’s Battelgrounds sålt över 17 miljoner!

Nu har Playerunknown’s Battelgrounds sålt över 17 miljoner!

Vad finns det att säga som inte redan sagts om Playerunknown’s Battlegrounds? Förmodligen inget alls. Men spelet fortsätter ändå slå rekord i rasande takt: i mitten av september blev koreanska Blueholes early access-skjutare officiellt det största spelet någonsin på Steam med 1,34 miljoner samtidiga spelare, och siffrorna steg till över 1,5 miljoner i slutet av månaden innan de steg ytterligare till över 2 miljoner för två veckor sedan.

Spelet har faktiskt sålt helt okej också: enligt Steamspy ägs spelet numera av över 17 miljoner spelare, varav nära 37 % befinner sig i Kina. USA ligger långt efter i den här statistiken på sin andraplats (14, 5 % av ägarna) följt av Sydkorea, Tyskland, Kanada, Ryssland, Storbritannien, Australien, Frankrike och Brasilien. Drygt 1, 4 % av de sålda spelen har hamnat i Sverige, något färre än i Japan. Här är ett talande diagram från Tweaktown.com.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts