NeoGAF är tillbaka efter helgens kontroverser

NeoGAF är tillbaka efter helgens kontroverser

I söndags skrev vi några rader om Tyler “Evilore” Malka – ägare av det respekterade spelforumet NeoGAF – och de anklagelser som riktades mot honom. I #metoo-rörelsens kölvatten hade nämligen filmregissören Ima Leupp delat med sig av de sexuella trakasserier hon utsattes för under april 2015, och även om Tyler Malka aldrig nämndes vid namn så sade Ima Leupp “googla på Evilore” som svar på en av kommentarerna hon fick.

Det ena ledde till det andra och NeoGAF stängdes ner efter att ha blivit översvämmat av diskussioner som alla handlade om Evilores förhavanden. Nu är emellertid NeoGAF tillbaka, även om man gjort sig av med off topic-delen av forumet i ett försök att återgå till rena speldiskussioner igen. Evilore har även skrivit ett långt inlägg där han fortsättningsvis hävdar att han är oskyldig och att “berättelsen inte överensstämmer med fakta”.

Det här är en trasslig härva med gott om olika personliga vinklar, så vi hänvisar till Waypoints djuplodande kartläggning av händelseförloppet om du vill läsa om det hela i detalj. Vi lär ändå sannolikt få anledningar att återkomma till det här ämnet om Tyler Malka dras inför rätta, eller om eldarna på NeoGAF fortsätter brinna.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts