Men Hitler! Vad har du gjort av din mustasch?

Men Hitler! Vad har du gjort av din mustasch?

I den två veckor gamla lanseringstrailern för Wolfenstein 2: The New Colossus avslöjades det att självaste Adolf Hitler gästspelar i svenska Machinegames efterlängtade uppföljare. För oss nordbor är det här inget problem, men i Tyskland, där det är olagligt att avbilda nazism, väckte kameon förmodligen lite oro. Man kan väl inte ta bort Hitler helt och hållet ur spelet, eller?

Lösningen på dilemmat blev något oortodox: man beslöt sig helt kallt för att låta Hitler framträda utan sin världskända mustach, för att förminska de omedelbara associationerna med nazism. Därtill kallas Hitler för “mein Kanzler” istället för “mein Führer” i den tyska versionen av spelet. Videon nedan jämför den amerikanska versionen av den berörda sekvensen med den tyska.

Här hos PC Gamer åkte vår recension upp för blott några minuter sedan (snacka om tajming!) och den gode Erik Bergérus delade ut betyget 88 procent med motiveringen “Machine Games tar risker, och det ger en uppföljare som är både iskall och varm på samma gång”. Låter helt och hållet i linje med de intryck spelet gett mig hittills, det är ofta extremt makabert men alltid med en underliggande mänsklighet.

Här är videon med den renrakade versionen av Adolf Hitler.

How Wolfenstein II Censored Hitler In Germany

Ad:] Get The Uncensored Version Of Wolfenstein II At Play-Asia ► https://www.play-asia.com/search/wolfenstein?tagid=2264077 Or Get It Digitally With A Points Code ► https://www.play-asia.com/codes?tagid=2264077 How To Use The CENSORED Code For $3 Off Every Order ► https://twitter.com/CensoredGaming_/status/877732505582845952 ————————————————— This video takes a look at how the German version of the video game Wolfenstein II: The New Colossus censored the depiction of Hitler.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts