Hellblade: Senua’s Sacrifice “sålde bättre än väntat”

Hellblade: Senua’s Sacrifice “sålde bättre än väntat”

I slutet av sommaren släpptes Hellblade: Senua’s Sacrifice, ett mörkt psykologiskt actionäventyr som inte bara var smått fantastiskt, utan även skapade stora rubriker för att det ville vara “AAA-indie” med produktionsvärden som motsvarar storbolagsspel, samtidigt som prislappen vägde in på det i sammanhanget blygsamma 30 euro.

Hur skulle det här gå ihop? Ganska bra tydligen, för nu har Ninja Theory berättat att man redan tjänat in utvecklingskostnaderna och “mer därtill” på blott tre månader (det ursprungliga målet var att tjäna tillbaka pengarna mellan 6-9 månader efter lanseringen).

– Det sålde bättre än vi väntade oss. Självpublicering har öppnat en massa dörrar och möjligheter som vi inte hade fram tills nu, sade Tameeem Antoniades, creative director hos Ninja Theory, i en intervju med Venture Beat.

– AAA-modellen går i cyklar, typ, men den fungerar inte särskilt väl för mellanstora utvecklare som oss… du har inte full kontroll över ditt öde. Som vi har sett under de senaste åren har dussintals bra utvecklare försvunnit. Det enda sättet att motarbeta detta är att hitta andra metoder. Det verkar ha fungerat för oss.

– Det finns en verklig risk för att vi kommer fortsätta förlora suveräna studior i en alarmerande takt, fastän vi inte skulle behöva det, bara för att vi inte förstår vad som fungerar och inte fungerar i den digitala eran.

Ninja Theory kommer släppa mer data från försäljningen av Hellblade: Senua’s Sacrifice i framtiden för att “uppmuntra andra utvecklare att skapa fler spel i stil med det här”.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts