Half-Life 2-skådespelaren Robert Guillaume har gått bort

Half-Life 2-skådespelaren Robert Guillaume har gått bort

I slutet av Valves förstapersonsskjutare Half-Life 2: Epsiode Two fick vi en sjujäkla cliffhanger som fortfarande väntar på upplösning, hela tio år senare. Av allt att döma har vi väntat förgäves ( i januari fick vi reda på att “det inte finns något Half-Life 3) och frågan kvarstår fortfarande: dog Eli Vance på riktigt eller såg det bara ut som det? Alltså jo, förmodligen gjorde han ju det (han fick en tentakel rakt genom huvudet) men man kan aldrig känna sig alltför säker på de här sakerna.

Robert Guillaume var röstskådespelaren bakom Eli Vance (och Rafiki i Lejonkungen). Mest känd blev han ändå förmodligen för rollen som Benson DuBois i komediserien Soap, en prestation som gav honom en Emmy både 1979 pch 1985. Nu har vi emellertid nåtts av de beklagliga nyheterna att Robert Guillaume avlidit i cancer vid 89 års ålder, och både Billy Crystal (motskådespelare i Soap) och Marc Laidlaw (författare för Half-Life-serien) har hyllat legendaren via Twitter.

Enligt BBC efterlämnade Robert Guillaume sin andra fru, en son och tre döttrar.

Billy Crystal on Twitter

Sad to hear of the passing of Robert Guillaume. He was a great support to me on “Soap”. Great timing, charisma and class. Rest in Peace.

Marc Laidlaw on Twitter

When casting for Eli Vance, we told our talent scouts, “Someone like Robert Guillaume.” They said, “They said why not Robert Guillaume?

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts