Gabe Newell kvalar in på topp 100-lista över rikaste personerna i USA

Gabe Newell kvalar in på topp 100-lista över rikaste personerna i USA

Valves omåttligt framgångsrika onlinebutik Steam fortsätter växa så det knakar. Som ett direkt resultat av introduktionen av det nya publiceringssystemet Steam Direct  (som ersatte gamla goda Steam Greenlight i somras) har det släppts fler spel än någonsin på Steam de senaste månaderna. Under sommaren lanserades exempelvis över 1000 titlar, varav 84 stycken släpptes under den första veckan i juli (motsvarande siffra för samma period under 2016 var blott 28 titlar). En rätt duktig ökning!

Som ett resultat av detta har också Valve-grundaren och nuvarande chefen Gabe Newell blivit rikare än någonsin tidigare. Enligt Forbes är han numera den nittiosjunde rikaste personen i USA med sina 5,5 miljarder dollar (eller i runda slängar 45 miljarder kronor). Vid sidan av Steam håvar även Valve in mängder av kosing från de oerhört populära spelen Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive och Team Fortress 2. Kanske säljer man också fortfarande några enstaka exemplar av Half-Life, Portal och Left 4 Dead?

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts