Fotbollsfans får vänta en vecka på Sociable Soccers early access-debut

Fotbollsfans får vänta en vecka på Sociable Soccers early access-debut

Sensible Soccer är en klassiker i den idag nästan helt bortglömda genren arkadfotboll. I en värld där genren helt gått ifrån sina mer lättsamma drag till förmån för ett fokus på absolut fotorealism och licenser är det lätt att glömma hur kul fotbollsspel kunde vara i en tid innan autentiska laguppställningar. När svenska backar hette Jonkoping och man kunde glidtackla över halva planen.

För de som saknar den svunnan tiden har utvecklarna bakom Sensible den senaste tiden arbetat på en spirituell uppföljare kallad Sociable Soccer. Tanken var att det skulle dyka upp på Steam Early Access den här veckan, men det blev inte av. Jon Hare från utvecklarna Combo Breaker förklarade orsaken till förseningen i ett inlägg på Steam:

– Vi har jobbat non-stop de senaste månaderna för att Sociable Soccer ska bli redo för Steam Early Access. Tyvärr har vi drabbats av ett problem i sista minuten som innebär att Sociable Soccer inte kommer att släppas på Steam idag. Vi kan dock med säkerhet säga att det kommer till Early Access nästa vecka. Teamet är extremt besvikna över att ni inte kommer att kunna spela idag men vi känner att väntan kommer att vara värt det.

Detta är heller inte första motgången teamet stött på. Spelets Kickstarter-kampanj floppade när det knappt lyckades samla in 10% av det efterfrågade beloppet, men Jon Hare och Combo Breaker har ändå fortsatt utvecklingen och förhoppningsvis har de mer tur när spelet väl dyker upp på Steam nästa vecka.

Sociable Soccer Steam Early Access Trailer

Follow on Steam: http://store.steampowered.com/app/636690/Sociable_Soccer/ Follow on Facebook: https://www.facebook.com/sociablesoccer

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts