Forumet NeoGAF stängs ner efter anklagelser om sexuella övergrepp

Forumet NeoGAF stängs ner efter anklagelser om sexuella övergrepp

NeoGAF, ett av de mest långlivade och prominenta forumen om spel, tycks ha stängts ner efter att ägaren Tyler Malka, alias Evilore, anklagats för sexuella övergrepp.

Det hela inleddes med ett Facebook-inlägg av en anonym person som hävdar att Malka förgrep sig på henne under en gemensam resa och sedan behandlade henne illa efter att hon stött ifrån hans närmanden. När inlägget dök upp på Imgur fick det enorm spridning och samtidigt uppdagades det att Malka tidigare blivit anklagad för liknande incidenter, vilket i sin tur ledde till att flera av forumets moderatorer och övriga användare valde att lämna forumet i solidaritet för offret. Ett av dessa screenshottades och hamnade på Twitter efter att sidan försvann.

Liam Robertson on Twitter

This is the best NeoGAF abandon ship post I’ve seen so far.

Strax efter att forumet fylldes av diskussioner och fler valde att hoppa av så dog sidan helt och hållet. I skrivande stund är den fortfarande nere och Malka har ännu inte kommenterat anklagelserna. Huruvida sidan är nere för gott eller bara har tagits ur drift tillfälligt vet vi alltså inte, men vi kommer givetvis hålla ögonen på den här dramatiska soppan och uppdaterar när vi vet mer.

NeoGAF öppnades 1998 som Gaming-Age och har funnits i sin nuvarande form sedan 2006. Detta är också långt ifrån första gången som NeoGAF hamnat i blåsväder, bland annat uppdagades det tidigare i år att en av de mest aktiva moddarna Amir0x arresterats för innehav av barnporr.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts