Eve Valkyrie-utvecklarna lägger ner all VR-utveckling

Eve Valkyrie-utvecklarna lägger ner all VR-utveckling

VR kom, såg och segrade, i alla fall till en början. Tekniken fungerade och prislapparna var någorlunda överenskomliga, men varken VR-hjälmarna eller spelen sålde tillräckligt, vilket slog särskilt hårt mot de titlar som hade dominerande onlinekomponenter. Ett av de här spelen var Eve Valkyrie, ett glödhett rymdactionspel vid lansering av Oculus Rift, vars utvecklare CCP Games numera valt att lägga ner alla VR-satsningar.

CCP Games pressrelease återges borta hos Gamesindustry.biz, och vi får också veta att den isländska gigantens studio i Atlanta har stängts, och att motsvarigheten i Newcastle kommer säljas vidare. Studion i Shanghai kommer bantas ner och fokusera på att stöda affärsmöjligheter i Kina. Eve Online, CCP Games flaggskepp, kommer fortsätta som vanligt, och även det kommande Eve-fps:et Project Nova fortsätter utvecklas.

Enligt isländska Mbl.is kommer omkring 100 anställda bli påverkade av CCP Games beslut att lämna VR-marknaden. Huvudkontoret i Reykjavik kommer fortsätta stöda de VR-titlar som redan finns på marknaden, men inga framtida investeringar kommer att göras på området innan marknaden växer och förändras till det bättre. En del av de drabbade anställda kommer erbjudas arbete hos CCP-studion i London.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts