Dragon Age-regissören Mike Laidlaw har lämnat Bioware

Dragon Age-regissören Mike Laidlaw har lämnat Bioware

Förändringens vindar blåser kring kandensiska rollspelsfabriken Bioware. I juli återvände Casey Hudson till studion, regissör för de tre första Mass Effect-spelen, efter att ha sysslat med “andra projekt” sedan 2014. Han ersatte Aaryn Flynn som general manager, bara två veckor innan Bioware-studion i Montreal (som utvecklade Mass Effect: Andromeda) slogs samman med EA Motive, gänget som just nu lägger sista handen vid enspelarkampanjen i Star Wars: Battlefront 2.

Nu kommer Bioware genomgå ännu en stor förändring. Mike Laidlaw, creative director för Dragon Age-serien, har nämligen tagit till Twitter för att avslöja att han lämnar studion. Han jobbade hos Bioware i hela 14 år, och har utöver Dragon Age-serien även varit inblandad i Mass Effect (som designer för det första spelet) och Jade Empire (som lead writer). Inom den närmaste tiden kommer Mike Laidlaw ta sig an backloggen, och streama spel som han missat via Twitch. Startskottet för en ny karriär?

Här är Mike Laidlaws kompletta avskedsbrev.

Mike Laidlaw on Twitter

Mike Laidlaw on Twitter

https://t.co/gFOiV53W3q

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts