Digital Extremes “trycker på pausknappen” för The Amazing Eternals

Digital Extremes “trycker på pausknappen” för The Amazing Eternals

I slutet av maj avslöjade Warframe-utvecklarna Digital Extremes en ny hjälteskjutare av free-to-play-modell kallad Keystone. Det här var uppenbarligen ett dåligt namn för i augusti döpte man om spelet till det betydligt coolare The Amazing Eternals, samtidigt som man gav oss den allra första gameplaytrailern.

Spelet mixar kortspel och fps inom ramarna av en premiss som för tankarna till den klassiska Robin Williams-filmen Jumanji. Via ett magiskt brädspel transporteras spelarna till ostiga science fiction-världar, och den mysiga musiken förstärker matinékänslan ytterligare. Men tyvärr var det här inte tillräckligt för att locka spelarna.

Via spelets officiella forum har Digital Extremes tyvärr meddelat att utvecklingen av The Amazing Eternals lagts på is, som ett direkt resultat av att den stängda betan inte väckt tillräckligt med intresse. Man kommer försöka omvärdera speldesignen för att förhoppningsvis kunna återuppväcka spelet någon gång i framtiden.

– Efter många interna diskussioner om The Amazing Eternals nuvarande situation har vi beslutat oss för att trycka på pausknappen för dess utveckling. Detta beslut var inte lätt att fatta. Vi jobbade hårt för att göra att spel som vi kan vara stolta över, och det hade stor potential. Men vi tog en ärlig titt på den aktuella spelmarknaden och hur spelet presterade i det stängda betatestet.

– Tyvärr lockade inte The Amazing Eternals spelare i den takt det behövde för att kunna stödja en hälsosam spelarbas för matchmaking med dess nuvarande speldesign, vilket är självaste livsnerven för den här typen av spel. Så med tunga hjärtan tar vi ett steg tillbaka för att omvärdera designen, så att vi kanske kan återkomma till våra djärva hjältar i framtiden.

– Det här var ett tufft beslut att fatta, och vi kan inte tacka er nog för det otroliga stödet under utvecklingen. The Amazing Eternals kommer leva vidare genom alla er som var där för att få det att hända.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts