Dark Interval är Half-Life 2-modden du inte visste att du behövde

Dark Interval är Half-Life 2-modden du inte visste att du behövde

I veckan släpptes första delen av Dark Interval, en fristående mod till Half-Life 2 som lägger till delar som inte kom med i originalspelet. Eller som utvecklarna själva beskriver det:

– Dark Interval är ett mod-projekt som ämnar att återställa delar från äldre versioner av Half-Life 2, såsom kartor, karaktärer och story-sektioner som inte kom med i det släppta spelet.

Utvecklarna bakom modden har hämtat inspiration från Valves bok Raising the Bar och plockat delar från tidigare versioner av spelet. Meningen är att skapa en komplett och sammanhängande spelupplevelse, och inte bara återskapa enstaka sektioner, vilket också innebär att Dark Interval innehåller helt nya bitar skapade av utvecklarna.

Dark Interval: Part I innehåller de första fyra kapitlen med totalt 11 olika banor. Detta inkluderar prologen, en omarbetad version av Welcome to City 17, Manhack Arcade och Kleiner’s Lab. Du behöver inte Half-Life 2 för att spela Dark Interval men modden kräver Source SDK Base 2013 Singleplayer som du lätt kan hämta från Steam. För mer information om hur du kommer igång, kolla in instruktionerna på hemsidan.

Sedan är det bara att börja vänta på Part II och/eller Half-Life 3.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts