Cuphead har sålt en miljon exemplar på två veckor

Cuphead har sålt en miljon exemplar på två veckor

Vi fick vänta länge på Cuphead då utvecklarna Studio MDHR vägrade att kompromissa på spelets kvalitet. Spelet försenades och omarbetades i grunden, vilket ledde till att utvecklarna nästan arbetade ihjäl sig. Det var ett riskfyllt beslut men det har onekligt lönat sig, när vi nås av nyheten att det sanslöst vackra och utmanande Cuphead har sålt en miljon exemplar redan två veckor efter att det släpptes.

Enligt vår egna Joakim Kilman är spelets framgång välförtjänt. I sin recension av Cuphead beskriver han sin tid med spelet så här:

– Jag svär och skriker i frustration över mitt tjugonde dödsfall på samma ställe, men jag vill samtidigt bara fortsätta.

I ett blogginlägg om den här milstolpen skriver Chad och Jared Moldenhauer följande:

– Vi har jobbat outtröttligt de senaste åren för att leverera ett spel som matchade vår vision och vi är exalterade att så många personer runt världen nu spelar Cuphead – det har verkligen gjort allt jobb värt det.

Studio MDHR on Twitter

From the bottom of our hearts, thank you very much!!! Cuphead has sold over one million copies! https://t.co/nHSCe3oKMo

 

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts