Batman: The Enemy Within – The Telltale Series Episod 2

Batman: The Enemy Within – The Telltale Series Episod 2

Fler skurkar men spretigare genomförande.

Att berätta en ny historia i ett etablerat universum innebär att publiken kommer in med en hel drös av förutfattade meningar. En bredkäftad, blek man med grönt hår kommer förmodligen inte vara den maskerade miljonärens kompis särskilt länge. Samtidigt så innebär väletablerade förutsättningarna en mycket större effekt när de kastas på ända.

Harley Quinn är den här episodens största tillskott, och det är i en relation till Jokern där han lyder hennes minsta vink. Han verkar snarare vara en produkt av hennes galenskap än tvärtom. Snarare än att läkaren smittats av sin patients vanföreställningar så blir patienten ett sorts sadistiskt projekt för sin psykiatriker. Jag besitter inte tillräcklig läderlappskunskap för att avgöra huruvida denna tolkning gjorts tidigare, och i sådana fall hur bra. Om denna omvända dynamik kommer att fungera under seriens gång återstår att se, och jag skulle inte förvånas om Telltale lade ytterligare en spin på relationen och plötsligt avslöjar något ännu större om det dysfunktionella paret.

 

Läs också: De bästa grafikkorten just nu

I korthet:

Vad är det?

Dysfunktionalitet i spandex

Utvecklare

Telltale Games

Utgivare

Telltale Games

Webb

telltale.com/series/batman-season-2/

Cirkapris

220 kr för hela säsongen

Pegi

18 år

Spelat på

Intel Core i7-2600K, GeForce GTX 1070, 8 GB RAM

Kolla även in

Guardians of the Galaxy, 76%

Harley är lite Suicide Squad och lite Animated Series.

Telltale har en fäbless för plot twists och stora avslöjanden, men i takt med att allt fler skurkar introduceras så tappar vardera en av dem sitt egenvärde något. Spelfilmen Judge Dredd från 1995 blev en kalkon dels för att man valde att försöka få in en sorts storslagen domedagskänsla som varken Sylvester Stallone eller filmen i övrigt lyckades bära. Dredd från 2012 riktade istället in sig på en händelse på en plats under en dag och kunde därigenom bygga något som blev större än summan av sina delar, och en mycket bättre film. Batman: The Enemy Within är något på spåren med sin berättelse om den vilsna Jokern och hans tillgivenhet inför Harley. Studion skulle kunna ge Lucius Fox dotter Tamara mer plats och samtidigt hålla igång den inre stridigheten mellan Gordons poliskår och Wallers auktoritära supersnutar, och pricksäkert bygga upp för ett crescendo där dessa krafter krockar och Batman hamnar i stormens öga. Istället trallar kända bad guys in som dansare på kabaré och ges knappt något utrymme att bli mer än glorifierade cameos.

Denna andra episod gör sig av med de fånigt simpla deckarpusslen, vilket helt klart är rätt väg att gå så länge de inte tänker göra ett ordentligt försök att bygga ett mer robust snokarsystem. Istället tillåts val och deras konsekvenser ta störst plats, men även dessa känns ovanligt begränsade i sammanhanget. Bruce går undercover i Harleys gäng och detta hade kunnat bli ett perfekt tillfälle att tvinga spelaren att göra avskyvärda saker för att hålla uppe fasaden. Istället blir den egentligen linjära storyn mer genomskinlig i och med att det egentligen inte finns utrymme för huvudpersonen att klanta sig. Just nu känns det som att serien mått bra av att begränsa sitt omfång och ge tillräcklig plats åt färre trådar och karaktärer istället för att skicka in allt fler skådespelare.

Läs också: Så väljer du den perfekta gaming-monitorn

Batman: The Enemy Within – The Telltale Series Episod 2 Reviewed by on .
3.25

Utslag

65
65
Berättelsen riskerar att urarta i en osammanhängande samling cameos och lösa trådar.

About The Author

Lagom melankolisk pojkman som gillar sobert berättande och gamla saker.

Related posts