Assassin’s Creed: Origins innehåller lootlådor, men man kan inte köpa dem för riktiga pengar

Assassin’s Creed: Origins innehåller lootlådor, men man kan inte köpa dem för riktiga pengar

Det är 2017 och man kan knappt ens starta ett AAA-spel utan att få diverse lootlådor upptryckta i ansiktet.

I vissa spel, som i fallet Middle-earth: Shadow of War, kan man inhandla lootlådorna för riktiga pengar, medan vissa andra spel, som Forza Motorsport 7 (tills vidare), enbart tillåter spelare att inhandla dem för spelets ingame-valuta. Nu har vi fått reda på att Assassin’s Creed: Origins sällar sig till den sistnämnda kategorin.

Tom Phillips hos Eurogamer spelade nyligen en förhandskod av Assassin’s Creed: Origins och stötte på en kringresande köpman (en ung pojke som heter Reda) som sålde “Heka-kistor” för 3000 drachma, spelets ingame-valuta. Dessa kistor innehåller “ett slumpmässigt vapen eller sköld” enligt beskrivningen, och “öppnas automatiskt vid inköp”. Ashraf Ismail, game director för Assassin’s Creed: Origins, berättar mer.

– Han är en väldigt unik köpman som säljer kolkristaller, den mest sällsynta ingrediensen som behövs för att tillverka föremål. Du kan hitta kolkristallerna i världen, men tanken är att om du har pengar så kan du köpa dem direkt av honom.

– Reda säljer också en mystisk låda som kan innehålla varje vapen, rustning och föremål i spelet. Det är ett sätt för folk som hamstrar pengar, som minmaxat spelets ekonomiska system, att gambla med sina tillgångar för att försöka få de riktigt unika grejerna.

Det här innebär givetvis inte att mikrotransaktioner inte kan introduceras till spelet i ett senare skede (exempelvis efter att det varit ute i några månader och alla kritiker har sagt sitt om titeln) men i alla fall till en början kan vi känna oss lugna. Assassin’s Creed: Origins släpps den 27 oktober.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts