Youtube-bedragare slipper straff

Youtube-bedragare slipper straff

Minns du det här?

Förra sommaren uppdagades det att de amerikanska Youtube-profilerna Tom “ProSyndicate” Cassell och Trevor “TmarTn” Martin var ägare till sidan csgolotto.com – en bettingsida för vapenskins i Counter-Strike: Global Offensive – samtidigt som de marknadsförde den i sina videor, utan att delge sitt ägarskap. Det här väckte mycket ståhej och följdes av ursäktsvideor och stämningar. Valve, studion bakom Counter-Strike, blev även de indragna och valde till sist att skicka ut ”cease and desist”-brev åt 23 olika bettingsidor.

Nu har emellertid Eurogamer rapporterat att både Cassell och Martin slipper betala böter. Faktum är att de inte får några som helst straff överhuvudtaget, men FTC (amerikanska Federal Trade Commission) kommer hålla koll på paret så att inte något liknande händer igen, och varje övertramp kommer kosta dem drygt 40 000 dollar. FTC:s talesman Mitchell J. Katz förklarar beslutet för Rolling Stone genom att fastställa att “FTC:s mål inte är att vara en straffande eller drakonisk byrå” utan de är här för att “utbilda konsumenterna om nya marknader”.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts