Pewdiepie i hetluften igen

Pewdiepie i hetluften igen

Youtube-personligheten Felix “Pewdiepie” Kjellberg har haft ett stormigt 2017. I februari gjorde både Disney och Youtube slut med stjärnan, i kölvattnet efter ogenomtänkta och opassande skämt som tolkades som antisemitiska. Antagligen som ett direkt resultat av det här gick Pewdiepie miste om topplaceringen på Forbes lista över världens mest inflytelserika gamers i juni.

Nu har karusellen snurrat ännu ett varv. Under en livestream av Playerunknown’s Battlegrounds råkade Pewdiepie kalla en motspelare för “n-ordet” på ett sätt som inte framstod särskilt lekfullt (trots att Pewdiepie hävdar att han inte menade det på ett negativt sätt). Du kan se hela incidenten i Youtube-klippet här nedan.

Pewdiepie says the N word |9/10/2017| during livestream

This just happened during the Pewdiepie livestream I just watched O_O. Skip to :30 seconds into the clip.

Som ett resultat av detta har Firewatch-utvecklarna Campo Santos medgrundare Sean Vanaman tagit till Twitter för att meddela att man tänker försöka ta ner Pewdiepies Firewatch-videor från Youtube, och man kommer inte heller tillåta honom göra videor om framtida spel av studion.

Man kan tycka vad man vill om det här agerandet. Själv tycker jag det känns lite trångsynt eftersom Firewatch-videorna inte är direkt relaterade till det skedda, och Campo Santos agerande kan därför ses som missbruk av Youtubes redan hårt kritiserade copyright-system. Sean Vanaman går till och med så långt som att säga att “jag är trött på att det här barnet får fler och fler chanser att tjäna pengar på något vi skapat” och du kan följa hela dramat i Twitter-kedjan här nedan.

Sean Vanaman on Twitter

We’re filing a DMCA takedown of PewDiePie’s Firewatch content and any future Campo Santo games.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts