Nu upphör utvecklingen av Battleborn

Nu upphör utvecklingen av Battleborn

Gearbox moba-doftande onlinespel Battleborn har haft det kämpigt ända sedan det lanserades förra våren, näst intill sida vid sida med den stora konkurrenten Overwatch. I början av sommaren gick det äntligen free-to-play (eller något åt det hållet, åtminstone) men det hjälpte uppenbarligen föga, för nu har Gearbox utannonserat att utvecklingsarbetet med Battleborn upphör i och med den stundande höstuppdateringen.

– Från och med den här veckan finns det inte något mer planerat innehåll efter höstuppdateringen, skrev Randy Vernell, creative director, i ett öppet brev till Battleborns community. Eventuella framtida förändringar eller nyheter kommer offentliggöras via våra forum eller genom sociala medier, så stäng inte av radarn.

Man kommer fortsättningsvis kunna spela Battleborn under en “överskådlig framtid” efter höstuppdateringen, men spelet kommer mer eller mindre bara hållas i drift.

– Jag har jobbat med Battleborn nästan uteslutande sedan 2012, fortsätter Varnell, och på något sätt sträcker sig det här arbetet ända tillbaka till 2009 för mig. Det har varit ett långt passionsprojekt tillsammans med många av mina fina vänner hos Gearbox, och jag är stolt över att ha delat den här resan med er, vårt community. Er kämpaanda och lojalitet har varit en konstant inspiration för Gearbox-teamet.

Som avskedspresent ger Gearbox bort en kod som ger spelare ett gratis skin för karaktären Deande, som måste lösas in innan den 2 oktober.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts