Månadens hårdvara

Månadens hårdvara

Vi testar det senaste i hårdvaruväg.

Av PC Gamer-redaktionen

KYLNINGSSYSTEM

Be Quiet! Silent Loop 360mm

Ca 1 725:- | bequiet.com

Oavsett om du är en hardcore-gamer eller bara vill få ut maximalt av din processor, oberoende av tillverkare och modell, så behöver du rätt kylning. Med Silent Loop 360 tar Be Quiet tyst och effektiv vattenkylning till en ny nivå.

Be Quiet fokuserar, precis som namnet antyder, på tysta komponenter till våra datorsystem. För cirka ett år sedan lanserade företaget sitt första slutna vattenkylningssystem i form av Silent Loop och nyligen utökades serien med den första 360-millimetersradiatorn. Radiatorn är i sin tur utrustad med tre av Be Quiets 120mm Pure Wings 2-fläktar som både är tysta och högeffektiva. Silent Loop bygger på en full-kopparbas vilket ger exceptionell värmeavledning. I kombination med Be Quiets patenterade omvända flödeshantering över processorns kylblock klarar enheten att hantera extremt höga TDP-värden på upp mot 450 watt. Då modellen även stödjer alla nyare socklar är detta ett givet val för den seriösa gamern.

90 %

Läs också: De bästa grafikkorten just nu


MÅTT: 397 x 124 x 55 mm / VIKT: 1,7 Kg / MAX TDP: 450 watt / FLÄKTAR: 3 Pure Wings 2 120mm PWM / TUBLÄNGD: 390 mm / KOMPATIBLA SOCKLAR: Intel: LGA 775 / 1150 / 1151 / 1155 / 1156 / 1366 / 2011(-3) Square ILM / 2066, AMD: AM2(+) / AM3(+) / AM4 / FM1 / FM2(+)

HÖRLURSFÖRSTÄRKARE

Sennheiser GSX 1200 PRO

Ca 2 350:- | sennheiser.com

Hög grafikprestanda med blixtrande FPS i alla ära men vad är ett spel värt utan rätt ljudkänsla? Inte mycket skulle vi säga, och för att verkligen fullända ljudupplevelsen så har Sennheiser tagit fram en minimal hörlursförstärkare med fokus på e-sport-arenor på elitnivå.

GSX-1200 PRO är tänkt att vara själva hjärtat i ditt gamingljud genom att det högpresterande chippet tillsammans med förstärkarens enkla hantering ger dig exakt kontroll över både ditt gamingljud och din kommunikation. För de hängivna spelgängen kan även upp till åtta enheter sammankopplas för en helt laggfri kommunikation, vilket kan vara den avgörande faktorn mellan vinst och förlust. Förstärkaren ansluts enkelt med hjälp av USB till utgångar för både headset, mikrofon och högtalare (pc eller Mac) och genom den grymma 7.1 Virtual Surround-tekniken tas surroundljudet till en helt ny nivå som du efter att ha testat den aldrig vill lämna.

MÅTT: 143 x 70 x 139 mm / VIKT: 413 gram / KABELLÄNGD: USB-1,2 meter, Chat-2 meter / HÖGSTA SAMPLINGSFREKVENS: 7.1: 48.0 kHz @ 16 bit / HÖRLURSIMPEDANS: 16–150 Ω / KREKVENS AUX: 1.5 Hz–48.0 kHz

MUS

Rog Strix Evolve

Ca 550:- | www.asus.com

Evolve är en av de mer intressanta mössen där ute. Med utbytbara toppstycken förvandlar du enkelt den från en högerhänt mus till en vänsterhänt ergonomisk dröm. RGB-belysning och utmärkt komfort dras ner något av lite billiga materialval.

84 %


GRAFIKKORT

Asus Radeon RX 580 4GB

Ca 3 900:- | www.asus.com

RX 580 är kanske inte mer än ett överklockat RX 480, men det är fortfarande ett bra grafikkort. Priset är väldigt högt just nu, men när det droppar till en uthärdlig nivå blir det här kortet ett av de absolut bästa för dig som lirar i 1080p.

84 %


FLÄKTKONTROLL

Sentry 3 Touch Screen Fan Control

Ca 469:- | www.nzxt.com

Med stöd för fem fläktgrupper om vardera maximalt 15 watt så får du full kontroll över alla dina fläktar och värmezoner. Enheten monteras i en 5,25-tums plats och styrs via en tydlig tryckkänslig skärm. Enheten har även integrerat skydd mot kortslutning och passar alla 3- och 4-pinnarsfläktar.

85 %

About The Author

Pappa, sambo, gamer, lantis, chefredaktör, skäggig. Några favoritspel: Outcast, Deus Ex, Max Payne, Total War-serien. Har du en vass penna eller idé, kontakta mig!

Related posts