Man kan inte stänga av berättarrösten i Biomutant

Man kan inte stänga av berättarrösten i Biomutant

För några veckor sedan, i samband med Gamescom-mässan i Köln, avslöjades Biomutant, det nya actionrollspelet av svenska studion Experiment 101 och nästan lika svenska THQ Nordic. Premiärtrailern åtföljdes av en längre gameplaydemo, och även om jag tycker att spelet verkar lovande som helhet kunde jag inte undgå att störa mig på dess berättarröst.

Eurogamer ryckte tag i Experiment 101-grundaren Stefan Ljungqvist under PAX West för att få reda på om man kan stänga av berättarrösten (förmodligen inte en fråga man vill få redan innan spelet har släppts). Svaret är “nej”, men man dra ner på frekvensen, och spelet kommer även justera berättarröstens närvaro dynamiskt.

– Under varje session minskar förekomsten av dynamiska konversationer. Så om du spelar en timme och inleder din andra timme under samma session så minskar vi frekvensen. Om du spelar 10 timmar av spelet blir standardfrekvensen lägre och lägre. Det finns också en slider med vilken du kan bestämma frekvensen själv, och den skalas i fas med din totala speltid.

Anledningen att man inte kan stänga av berättarrösten helt är att den är en del av spelets berättelse, och tillhör en faktisk karaktär. Berättaren översätter även nonsensspråket som de flesta invånare i Biomutant tycks tala, och ger bakgrundsinformation om de miljöer man utforskar.

Biomutant släpps någon gång nästa år.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts